FinansWatch

Nordea: Det bliver dyrere for kunderne i hele Norden

Dyrere fundingomkostninger vil ramme alle kunder, lyder det fra Nordea, der netop har sat renten op.

Nordea har fulgt Danske Banks eksempel og hævet udlånsrenten i Danmark med op til 0,5 pct. Det sker med henvisning til skærpede krav fra myndigheder og investorer samt stigende finansieringsomkostninger på de finansielle markeder.

"Prisen på vores råstoffer som funding og kapital er kørt op. Så for at sikre, at vi fortsat er en stærk og konkurrencedygtig bank, er vi nødt til at gøre det," forklarer landechef for Nordea i Danmark, Michael Rasmussen, til Ritzau Finans.

Renteforhøjelsen gælder for det danske marked, og er en del af planen "New Normal", som har til formål at sikre, at Nordea fastholder sin stærke fundingposition. I forvejen har Nordea i august besluttet at gennemføre store nedskæringer og effektiviseringer, der kommer til at berøre 2000 medarbejdere. I Danmark, Norge og Finland skal der skæres 500-650 stillinger, mens man nøjes med 200-300 stillinger i Norge.

De øvrige landes bankkunder kommer da også til at betale.

"Alle vores kunder i Norden vil blive påvirket. Det kommer til at køre på forskellig måde og med forskellig sekvens, men generelt bliver det dyrere for alle kunder i Norden, forklarer Michael Rasmussen.

Han ønsker ikke at byde på, hvordan Nordeas indtægter eller indtjening vil blive påvirket.

Først Danske Bank og dernæst Jyske Bank hævede sine rentesatser i sidste uge, og Nordeas skridt kommer derfor ikke som nogen overraskelse.

"Det var fuldt ud ventet, at Nordea ville følge efter," siger analytiker i Nykredit Mads Thinggaard, der nu alene venter på rentestigninger fra Sydbank og Ringkjøbing Landbobank blandt de bankaktier han følger.

Ritzau Finans

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs