Nordea hæver priserne på realkreditlån

Nordea hæver bidragssatserne på udlån i sit realkreditinstitut Nordea Kredit, hvilket banken begrunder med den kommende regulering af den finansielle sektor.
RITZAU FINANS

Den kommende regulering af den finansielle sektor indebærer blandt andet øgede kapitalkrav, og det tager Nordea nu konsekvensen af.

"Samtidig har de internationale ratingbureauer det seneste år øget kravene til realkreditinstitutterne for at få den bedst mulige rating, og også Nordea Kredit er blevet mødt med krav om at stille markant mere sikkerhed for realkreditlånene, skriver Nordea i en pressemeddelelse.

Den nye markedssituation øger Nordeas omkostninger. På den baggrund må Nordea derfor forhøje bidragssatserne på realkreditlån og tilslutter sig markedspraksis med indførelse af kursskæring ved refinansiering af rentetilpasningslån.

"Vi ønsker at fastholde Nordea Kredits høje rating, der sikrer en stabil og solid efterspørgsel på vores realkreditobligationer til gavn for kunderne. De ændrede priser ruster sammen med en række andre tiltag, herunder omkostningsreduktioner, Nordea til de nye krav og markedsvilkår, så vi også fremover kan tilbyde konkurrencedygtig realkreditfinansiering," siger Anders Jensen, leder af Banking Danmark i Nordea i meddelelsen.

Prisstigningens størrelse afhænger af lånetype og belåningsgrad, men for et realkreditlån med fast rente svarer det til en månedlig merudgift på 40-60 kroner efter skat pr. lånt 1.000.000 kr. For lån med variabel rente svarer ændringen til 60-90 kr. pr. måned efter skat pr. lånt 1.000.000 kr.

(Ritzau Finans)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også