FinansWatch

Clausen nedtoner udlåns-stop

Nordeas topchef Christian Clausen er helt sikker på, at banken i 2011 vil øge sine udlån til erhvervslivet, selvom der var stilstand i fjerde kvartal 2010.

Foto: Hougaard Niels

Man skal ikke tolke for voldsomt på, at Nordea i 4. kvartal 2010 ikke oplevede nogen fremgang på udlånsfronten, hvor det samlede udlån for banken lå på 314,2 mia. euro – blot 200 mio. euro højere end udlånsmassen efter 3. kvartal. Det understreger Christian Clausen over for FinansWatch.

Ifølge Nordea-chefen er det enkeltbegivenheder isoleret til 4. kvartal der gør, at bankens udlånsmasse stod mere eller mindre i stampe i årets sidste tre måneder.

”For det første skal vi huske på, at vi øgede vores udlån henover årets første 9 måneder og samlet havde vi en udlånsvækst på 8 pct. til erhvervslivet. Jeg tror, at forklaringen på det stille 4. kvartal er, at virksomhederne tjente rigtig gode penge sidste år i takt med at deres besparelsesprogrammer fik effekt. Der var stærke pengestrømme mange steder og så er behovet for at låne penge i banken alt andet lige mindre,” siger Christian Clausen.

Skal nok komme igang

Han peger på, at virksomhederne finansierer sig på andre måder end gennem traditionelle lån. Bl.a. hjælper Nordea en række virksomheder med obligationsudstedelser.

”Men man skal ikke problematisere vores udlån i 4. kvartal sidste år, jeg er sikker på, at erhvervsudlånene nok skal komme i gang igen i 2011. Vi kan se, at investeringsaktiviteten stiger og der sker en del på M&A-siden, så det skal nok komme i gang,” siger Christian Clausen til FinansWatch.

Schütze: Fint med statsejede banker, men...

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs