FinansWatch

Nordea oplever fremgang i Østeuropa

Økonomierne i både Rusland, Polen og Baltikum er i bedring, og det kan aflæses i årsregnskabet fra Nordea.

De østeuropæiske økonomier er i bedring, og det giver bonus til Nordea, der i dag præsenterer årsregnskab for 2010.

”Den gunstige udvikling i New European Markets blev fastholdt i 4. kvartal. Både udlån og indlån steg fortsat i et solidt tempo. Økonomierne i regionerne udviste fortsat fremgang, og som følge heraf skete der et fald i værdiforringede lån og nedskrivninger på udlån”, skriver Nordea således i årsregnskabsmeddelelsen som blev offentliggjort tidligere i dag. Særligt nedskrivningerne på udlån i Baltikum har udviklet sig i den rigtige retning.

Styrket position i Polen

Også i Polen har udviklingen været positiv for Nordea, og indtægterne er samlet set steget kvartal efter kvartal i det forgangne år. Det kulminerende med samlede indtægter i fjerde kvartal for 58 mio. euro.

”Indtægterne steg markant i forhold til kvartalet før og 32 pct. i forhold til 4. kvartal 2009. Nordea styrkede fortsat sin position i udvalgte segmenter i løbet af 2010 og havde en tilgang på over 5.100 nye fordel+ kunder i 4. kvartal og næsten 16.500 i alt i 2010. Ligeledes vandt Nordea i løbet af 2010 fortsat terræn inden for erhvervskundesegmentet”, lyder det i årsrapporten om Nordeas forretninger på det polske marked.

Nordeas fysiske tilstedeværelse på det polske marked er da heller ikke aftaget. Alene i fjerde kvartal 2010 åbnede man 41 nye filialer og er dermed oppe på mere end 200 filialer i Polen.

Regnskab: Nordea overrasker positivt

Clausen: 2010 var en milepæl

Nordea-CEO: Hård konkurrence fra statsstøttede banker

Clausen: Udlånstab under det normale

Nordea-ansatte får udskudt bonus-løn

Nordea: Nedskrivninger i Danmark har toppet

Nordea hæver udbytte

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs