Stine Bosse bliver i Nordeas bestyrelse

Nordeas største samarbejdspartner, Tryg, får fremover ikke direkte adgang til Nordeas bestyrelseslokale, da Stine Bosse trods sin opsigelse i Tryg ser ud til at blive genvalgt til bankens bestyrelse.

Stine Bosses ambitioner om en tilværelse som professionelt bestyrelsesmedlem fik ekstra næring, da Nordeas nomineringskomitee her til eftermiddag offentliggjorde, hvem man indstiller til Nordeas bestyrelse.

Her står Trygs nu afgående topchef, Stine Bosse, på listen, og dermed ser Tryg samtidig ud til ikke længere at have en person i storbanken og samarbejdspartnerens bestyrelse, når Stine Bosse ved månedens udgang forlader forsikringskoncernen.

Stine Bosse er valgt ind i Nordeas bestyrelse som person og ikke som topchef for Tryg. Hun understreger over for FinansWatch, at hun aldrig har deltaget i diskusioner, der handler om Tryg i Nordeas bestyrelse.

"Som medlem af Nordeas bestyrelse har jeg aldrig deltaget i drøftelser angående samarbejdet med Tryg. Alle i Nordeas bestyrelse efterlever høje krav til habilitet," lyder det fra Stine Bosse.

Glad for nominering

"Jeg er glad for, at nomineringskomiteen foreslår genvalg. Kvaliteten i Nordeas bestyrelsesarbejde har været en vigtig inspiration bag min beslutning om at prioritere bestyrelsesarbejde højere fremover," lyder det via presseafdelingen fra Tryg, der ikke har yderligere kommentarer til emnet.

Stine Bosse får, som FinansWatch tidligere har beskrevet, den farverige Sampo-formand Björn Wahlroos som formand i Nordea-bestyrelsen, da den nuværende formand Hans Dalborg træder tilbage. Nomineringskomiteen foreslår på generalforsamlingen, at de øvrige pladser ud over Stine Bosse besættes af Marie Ehrling, Svein Jacobsen, Tom Knutzen, Lars G Nordström, Sarah Russell, Björn Savén og Kari Stadigh.

Her er Nordeas nye kaptajn

Wahlroos bliver ny Nordea-formand

Generalforsamlingen skal 24. marts tage stilling til nomineringskomiteens indstillinger, men det betragtes som en formalitet.

Ingen lønforhøjelse til Nordeas bestyrelse

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også