FinansWatch

Nordea lægger planer om fusion i skuffen

Nordea har tidligere luftet planer om at fusionere med en anden storbank i Nordeuropa. Planen er nu indtil videre langt i skuffen.

Nordeas øverste chef Christian Clausen har tidligere talt varmt for en fusion mellem Nordea og en anden storbank i Nordeuropa.

Men nu har banken imidlertid lagt planerne på hylden, siger næstformand i Nordeas bestyrelse Björn Wahlroos til Berlingske Business.

”Jeg tvivler meget på, at Nordea foretager større opkøb, lige som en stor fusion også er tvivlsom”, siger han.

Krisen spændte ben

At Nordea skruer ned for fusionsretorikken hænger sammen med krisen, hvor banker og stater har lavet garantier og holdt banker kunstigt i live i stedet for at foretage opkøb og fusionere.

Gennem hele krisen har Nordea ellers haft et godt øje til Swedbank, en af Sveriges fire dominerende banker. Swedbank blev markant svækket under krisen, men det oplagte købttidspunkt udeblev, fordi statsgarantierne stoppede den naturlige udvikling.

”Swedbank ville ikke have overlevet uden. Den fungerer ikke perfekt, men okay i dag. Hvis det ikke havde været for statsordningerne, kunne Nordea måske have været en mulig overtager,” siger han.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs