Nordea er lun på lettisk bank

Nordea er ifølge lettiske medier interesseret i at overtage de sunde rester af Letlands tidligere næststørste bank, Parex Bank.
Af Birgitte Dyrekilde

Den nordiske bankkoncern Nordea er sammen med den norske konkurrent DnB Nord blandt de mest aktuelle kandidater til at købe Letlands tidligere næststørste bank, Parex Bank, som efter en rekonstruktion er blevet sat til salg, fremgår det af lettiske medier.

Men også den østrigske finanskoncern Raiffeisen har meldt sig på banen som interesseret køber, lød det fra den lettiske økonomiminister, Artis Kampars, i onsdagens udgave af den lettiske avis Diena.

»Ingen kommentarer«, lyder meldingen fra Nordeas danske informationschef, Claus Christensen, i forbindelse med salgsbestræbelserne af den lettiske storbank.

Parex røg i foråret under rekonstruktion, og de bedre dele af aktiverne blev lagt over i en ny bank, Citadele, der er sat til salg.

Den lettiske bank er efter sin rekonstruktion en lidt mindre udgave af Amagerbanken, men med filialer i Aserbajdjsan, Hviderusland, Tyskland, Kasakhstan, Moldova, Rusland, Ukraine, Schweiz og Sverige, fremgår det af bankens hjemmeside.

Letlands næststørste

Indlån i Citadele Bank var på 12 mia. kr. i slutningen af september, mens udlånet lå på 7,5 mia. kr.

Banken er fortsat Letlands næststørste målt på kreditkortbrugere.

Citadele har eksisteret i tre måneder, og banken præsenterede tidligere på ugen et underskud på 83 mio. kr. for de første tre måneder. Ledelsen venter overskud næste år.

I foråret besluttede den lettiske regering at restrukturere Parex Bank ved at lægge dele af aktiverne over i den ny Citadele Bank.

Også Danske Bank har en afdeling i Letland, men er ikke nævnt som interesseret køber.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også