FinansWatch

Nordea

Efter samråd: Minister har to spørgsmål til David Lando

Selvom erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) på torsdagens åbne samråd frikendte Finanstilsynets formand for sin rolle i Nordeas udbyttefinte, så kommer David Lando til at skulle besvare to spørgsmål i relation til sin egen redegørelse om sagen.

Politiker: Landos redegørelse rejser nye spørgsmål

Hos Socialdemokratiet undrer Peter Hummelgaard Thomsen sig over, at David Lando – som det fremgår af tilsynsformandens redegørelse til erhvervsministeren – virkelig kunne være uvidende om, at Nordeas fond i kapitalforeningen Investin Pro, hvor David Lando sad i bestyrelsen, spekulerede i refusion af schweizisk udbytteskat. Det skriver Børsen.

Nykredit afviser at kommentere egen chefs rolle i udbyttesag

Vidste direktøren for Nykredits Investin Pro, at kapitalforeningens Nordea-fond spekulerede i refusion af schweizisk udbytteskat? Det spørgsmål er centralt, efter at Finanstilsynets formand, professor David Lando, har redegjort for, at al dialog om Nordeas fond foregik via Nykredit.

Tilsynsformand sender ansvar videre til Nykredit

I sin redegørelse til erhvervsministeren i sag om spekulation i udbytteskat kaster Finanstilsynets formand, professor David Lando, ansvaret videre til Nykredit. Det skriver Børsen og Berlingske Business.

Minister tavs om Landos udbytte-redegørelse frem til samråd torsdag

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) vil først torsdag kommentere på den redegørelse, som Finanstilsynets formand, professor David Lando, har sendt til ministeren, men som tirsdag er kommet til offentlighedens kendskab. Det oplyser Erhvervsminsteriets presseafdeling til FinansWatch.

Finanstilsynets formand forklarer sig i udbyttesag

Finanstilsynets formand, professor David Lando, spurgte i sin tid til, om en - i dag omstridt - Nordea-fond havde til formål at spekulere i schweizisk udbytteskat, og det blev han betrygget i, at den ikke havde. Det skriver David Lando i en redegørelse til Folketingets Erhvervsudvalg.

Formand for omstridt kapitalforening afviser at kommentere nye oplysninger

Formand for kapitalforeningen Investin Pro, som Nordea i 2008 benyttede til at spekulere i schweizisk udbytteskat, ønsker ikke at kommentere på Børsens oplysninger om, at Morgan Stanley i 2009 ønskede at oprette fem fonde med lignende formål. Professor Jesper Lau Hansen henviser i stedet til Finanstilsynets formand, David Lando. Det skriver Børsen.

Unge stormer ind i finanssektoren via graduateprogrammer

Graduateprogrammer er en populær vej for finansvirksomheder til at kapre sig de afgørende kloge hoveder. Og de unge kan lide programmerne, fordi de i et graduate forløb sikres en omhyggelig introduktion i et nyt job. Fagforeningen Djøf har foreløbig optalt omkring 70 graduateprogrammer i danske virksomheder, og området er i vækst.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere