FinansWatch

Bankdirektør: Efterspørgslen er der ikke

Nørresundby Banks direktør vil gerne øge udlånet med mere end 15 pct., men efterspørgslen er der ganske enkelt ikke.

De er godt tilfredse hos Nørresundby Bank. Man har netop udsendt regnskabet for tredje kvartal, og ledelsen er positiv.

”Det ser fornuftigt ud, vi er tilfredse med regnskabet. Det er gået den rigtige vej i tredje kvartal i forhold til første og andet kvartal. Det ser fornuftigt ud. I hele første halvår tjente vi 17 mio. kr. før skat, mens vi i tredje kvartal alene tjente 20 mio. kr.,” siger direktør Andreas Rasmussen, og føjer til:

”Kigger man på årets første tre kvartaler i forhold til samme periode sidste år, så er tabene faldet med lidt mere end en tredjedel – tabene er gået den rigtige vej. ”

Manglende vækst

Det går godt, men ikke helt godt nok. Tidligere har ledelsen i banken været ude med en melding om, at man i 2011 gerne vil øge udlånet med en milliard kr. Indtil videre har man opnået en vækst på 215 mio. kr.

”Vi havde et ønske om at løfte udlån med en milliard. Det har vi sådan set stadigvæk, men det går ikke så stærkt i samfundet endnu. Vi ville gerne løfte udlånet, men efterspørgslen er der ikke. Vi håber stadigvæk på, at hjulene kommer endnu mere i gang, for vi kan godt finde flere penge at låne ud. Vi synes, at der er kommet lidt mere gang i hushandlerne, men ikke så meget, som vi havde håbet på.”

Stort udsving på bundlinjen

På et andet punkt har direktøren også grund til at være mindre tilfreds. Det store udsving på bundlinjen er kursreguleringerne. Sidste år havde Nørresundby Bank kursgevinster på 34 mio. kr., i år har man kurstab på 9. Det flytter bundlinjen markant.

”Aktierne har kostet nogle penge – aktiemarkederne har været faldende. Obligationerne har kørt nogenlunde lige ud. Men vi ændrer ikke strategi på området. For vi har ikke ret mange aktier, men alligevel bliver vi ramt af et kurstab. Vi har en meget forsigtig fondsbeholdning, men meget forsigtig,” siger bankdirektøren, der mener, at banken godt kan være kurstabet bekendt.

Intet behov for ekstra funding

I regnskabet skriver ledelsen endvidere, at man ikke regner med at gøre brug af Nationalbankens tilbud om funding. Det uddyber Andreas Rasmussen ved blandt andet at pege på, at bankens ind- og udlån er næsten lige stort.

”Derudover har vi en egenkapital på næsten 1,3 mia. kr., og vi er ikke med i Bankpakke II, så vi har ingen statsgarantier, vi skal have indfriet, eller nogen hybridkapital. Derfor har vi en likviditet, der gør, at vi ikke på nuværende tidspunkt har behov for at gøre brug af Nationalbankens tilbud om funding. Så skal der kommer markant større efterspørgsel efter udlån.”

Regnskab: Kursreguleringer halverer plusset i Nørresundby Bank 

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs