Amerikanske bankkunder kommer i klemme i danske banker

Skærpede krav fra USA til banker, som har kunder med relation til USA, volder problemer for amerikanere bosat i Danmark.
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

På grund af amerikanske skatteregler og et stigende antal internationale hvidvaskreguleringer kan amerikanere i Danmark risikere at havne i en klemme, når de skal finde en dansk bank, skriver Børsen.

Avisen har talt med den amerikanske statsborger Paul Martin Schwartz, som har permanent opholdstilladelse i Danmark, og som af sin bank Lån & Spar er blevet bedt om at flytte eller sælge alle sine amerikanske og canadiske aktier, da banken ikke længere vil tilbyde investeringsrådgivning eller handle med aktier for amerikanske eller canadiske kunder.

Ifølge Lån & Spar lader de fleste danske pengeinstitutter ikke amerikanske kunder handle med værdipapirer, fordi det i prospekter på danske aktier og investeringsbeviser fremgår, at de ikke må distribueres til amerikanere.

"Det skyldes primært den administrative belastning ved at skulle sætte sig ind i, overholde og underlægge sig amerikansk lovgivning og tilsyn," siger Kai Lindberg, cheføkonom i Lån & Spar til Børsen, som skitserer, at den administrative belastning bl.a. ligger i, at banker efter de amerikanske Fatca-regler (Foreign Account Tax Compliance Act, red.) fra 2010 skal sikre indberetninger til amerikanske skattemyndigheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også