FinansWatch

Omkostningerne stiger mere end indtægterne i Lån & Spar Bank

Driftsresultatet øges, men det afspejles ikke på bundlinjen, der falder i Lån & Spar Bank.

Foto: PR/Lån & Spar Bank

Omkostningerne er løbet fra indtægterne i Lån & Spar Bank i 2018. Og det kan ses på bundlinjen, der landede på et overskud efter skal på 140,5 mio. kr. mod 170,2 mio. kr. i 2017.

Det fremgår af bankens regnskab for 2018, der er offentliggjort torsdag eftermiddag.

Basisindtjeningen før nedskrivninger var 16,2 mio. kr. mindre end året før og var sidste år på 205,7 mio. kr. Samtidig er der brugt 74 ører på omkostninger for hver krone, der er tjent, oplyser banken.

"Udgifter til personale og administration udgør 565,5 mio. kr. - en stigning 6,3 pct. i forhold til udgifterne for 2017. Ud over den almindelige løn- og prisudvikling skyldes stigningen flere medarbejdere i de kundevendte enheder og øgede it-udgifter," skriver Lån & Spar i regnskabet.

Og selv om banken har haft tilgang af kunder, der har sikret vækst i netto rente- og gebyrindtægter på 18,5 mio. kr. til 778,3 mio. kr., så er det ikke nok til at udligne de øgede udgifter.

"Den positive effekt fra kundeudviklingen modvirkes af et fald i rentemarginalen. Væksten i indtægterne har derfor ikke været tilstrækkelig til at opveje stigningen i omkostningerne på kort sigt," skriver banken i regnskabet.

Årets resultat anses som værende tilfredsstillende, oplyser banken.

Konkurrence vil presse indtjeningen

Banken venter i 2019 et nettooverskud på 90-120 mio. kr., fremgår det af regnskabet.

Det er banken kommet frem til på baggrund af en ventet "moderat positiv vækst i samfundsøkonomien uden nogen større stigninger i den historisk lave rente" i år.

"Vi forventer derfor, at de seneste års hårde konkurrence om de gode bankkunder vil fortsætte, og det vil presse indtjeningen yderligere," lyder det.

Efter inspektion i Lån & Spar: Flere påbud og prædikat som hårdest gearede bank  

Arbejdernes Landsbank lander øverst i tilfredshedsmåling 

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs