FinansWatch

Regnskab: Lån & Spar i rødt efter kurstab og nedskrivninger

Lån & Spar Bank klarede sig knap så godt i første kvartal i år som det var tilfældet sidste år.

Lån & Spar Bank klarede sig knap så godt i første kvartal i år som det var tilfældet sidste år. Øgede nedskrivninger på underskud på bundlinien præger starten på året, men banken satser dog på, at selve driften - målt på basisindtjeningen - vil kunne leve op til forventningerne, når året er omme.

"Underskuddet for perioden skyldes kurstab på obligationsbeholdningen og udgifter til afvikling af nødlidende banker," forklarer Lån & Spar i kvartalsmeddelelsen.

Banken kom ud af første kvartal 2011 med et nettounderskud på 10,7 mio. kr. mod et overskud på 23,9 mio. kr. i samme periode sidste år. Før skat endte resultatet på minus 14,3 mio. kr. mod et overskud på 31,7 mio. kr. i første kvartal 2010.

Fastholder forventninger

Nedskrivninger på udlån øgedes til 6,8 mio. kr. fra 4,5 mio. kr. året før. Og oveni skal lægges udgifter til nødlidende banker, der som hos mange andre banker også her er plaget af Amagerbankens kollaps. Udgiften til denne post er på 18,6 mio. kr., der dog er holdt uden for selve basisindtjeningen.

Basisindtjeningen før nedskrivninger var på 18,7 mio. kr. for kvartalet mod 23,9 mio. kr. i samme periode sidste år. Nettorente- og gebyrindtægterne steg til 121,1 mio. kr. fra 106,9 mio. kr. i første kvartal af 2010, mens kursreguleringer var negative med 6,5 mio. kr. mod et plus på 13,5 mio. kr. i samme periode sidste år.

Bankens solvensprocent ultimo første kvartal 2011 er opgjort til 16,8 mod 17,9 i samme periode sidste år.

Lån & Spar Bank fastholder forventningerne til 2011 og venter dermed stadig en basisindtjening før nedskrivninger på 70-90 mio. kr.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs