FinansWatch

Jyske Bank lytter til folket og skrotter planer om højhus

På baggrund af et borgermøde med afsluttende afstemning, har Jyske Bank valgt ikke at opføre et højhus i Silkeborg.

Silkeborg-banken Jyske Bank har skrinlagt planerne om at bygge et højhus på 12 etager i et erhvervsområde i den nordlige del af Silkeborg.

Det skriver Midtjyllands Avis.

Beslutningen er truffet efter, at Silkeborg-banken havde valgt at spørge borgerne til råds. Det skete ved et bytingsmøde i Jysk Arena for en uge siden, hvor 350 borgere var mødt frem for at overvære en paneldiskussion om flere eller færre højhuse i Silkeborg. Diskussionen er højaktuel, fordi der til foråret bliver taget første spadestik til et 70 meter højt hus på Papirfabrikken i centrum af Silkeborg.

Bytingsmødet sluttede med en afstemning, der viste et snævert flertal imod flere højhuse.

"Vi har lyttet til argumenterne på mødet, så vi bygger ikke et højhus i Silkeborg. Desuden er situationen, at bankens udvikling ikke er afhængig af, at vi bygger højt. Vi vil i stedet lave et mere fladt byggeri. Måske på 4-6 etager," siger Anders Dam til Midtjyllands Avis.

Der er endnu ikke truffet beslutning om, hvornår Jyske Bank-byggeriet går i gang, eller hvad bygningen i det nordlige Silkeborg skal bruges til. Jyske Bank har mulighed for enten at sælge bygningen eller selv bruge den.

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere