FinansWatch

Milliardopkøb giver færre penge til Jyske Bank-aktionærer

Både kulturforskel og et større opkøb er skyld i, at Jyske Bank udlodder mindre til aktionærerne end andre store danske bnaker.

Aktionærerne i Jyske bank får ikke lige så meget ud af deres aktier, som aktionærerne i andre store danske banker, viser en sammenligning mellem Danske Bank, Jyske Bank, Sydbank og Spar Nord. Det skriver Berlingske Business.

Sammenligningen, der går tre år tilbage, viser, at mens Jyske Bank i 2014 slet ikke gav udbytte eller foretog aktietilbagekøb i 2014, ligger banken også de to efterfølgende år, 2015 og 2016, langt under de tre øvrige banker i sammenligningen, når man ser på udbytte og aktietilbagekøb delt med resultat efter skat.

Ifølge flere aktører, som Berlingske har talt med, skal årsagen findes dels i Jyske Banks opkøb af realkreditselskabet BRFkredit i 2014 og dels i en kulturforskel.

"Jyske Bank har haft for vane i masser af år slet ikke at udbetale udbytte. Man har henvist aktionærerne til, at enten fik man afkast ved at sælge aktien, eller når der var sporadiske aktietilbagekøb. Der er en kulturforskel. Blandt Jyske Banks aktionærer er der garanteret en form for forståelse for, at banken arbejder på at få mere volumen, og at banken er mere offensiv. Det kræver også mere at stå imod med, og så kan man ikke udbetale det hele i udbytte," siger Lars Krull, seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, til Berlingske.

Jyske Bank fylder rundt: Fødselsdag fejret med kæmpe fest

Jyske Bank har modstået hackerangreb

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere