FinansWatch

Jyske Bank-medarbejder dømt for at hjælpe advokater med millionsvindel

Jyske Bank risikerer at betale en betydelig millionerstatning, efter en medarbejder er blevet dømt ved højesteretten i den britiske koloni Gibraltar for "bevidst og uærligt" at have hjulpet tre advokatbrødre med at tømme klientkonti for milioner. (Præciseret)

(Artiklen er præciseret kl. 19.38, da det er en medarbejder ved Jyske Bank i Gibraltar, der er blevet dømt.

I en 104-sider lang dom har højesteretten på Gibraltar afgjort, at en højtstående medarbejder hos Jyske Bank "bevidst og uærligt" at have assisteret advokatbrødrene Benjamin, Isaac og Solomon Marrache med at tømme klientkonti og svindlet klienter for op mod 27 mio. pund, eller mere end 230 mio. kr. Det skriver Berlingske Business og Gibraltar Broadcasting Corporation, GBC.

Brødrene blev i 2014 idømt langvarige fængselsdomme, og i februar anlagde kurator for konkursboet efter advokaterne sag an mod Jyske Bank for at en medarbejder har assisteret advokaterne med deres svindel, og ikke rapporteret brødrene til myndighederne.

Jyske Bank har mulighed for at bede højesteretten om at appellere dommen, eller gå til appelretten. Det har Jyske Bank dog endnu ikke taget stilling til.

"Jeg kan ikke se, at det kan være rimeligt, at man forholder sig til en dom på over 100 sider, uden at man virkeligt har haft lejlighed til at læse og sætte sig ind i den. Så det må vi forbeholde os vores mening om lidt endnu," siger Jyske Banks juridiske direktør, Peter Stig Hansen, til Berlingske Business.

Ifølge advokat og kurator Adrian Hyde vil dommen betyde, at Jyske Bank skal betale en betydelig millionerstatning.

”Dommeren har afgjort, at det betydelige tab, som Marrache & Co’s tidligere klienter har fået, skete efter Jyske Banks involveret i Marrache-svindlen, så Jyske er ansvarlig over for disse klienter for denne uærlige assistance,” siger Adrian Hyde til GBC, og fortsætter:

”Millioner af pund blev tabt af klienter hos Marrache & Co. under denne groft uacceptable svindel og vi er ekstremt glade for denne dom der er kommet. Dommen vil resultere i at millioner af pund skal tilbagebetales af Jyske Bank, sammen med betydelige renter, og er et meget positivt resultat for dem, der blev så groft svindlet.”

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere