FinansWatch

Ny lov vil presse Jyske Banks boliglån

Ny lov, der skal gøre det lettere for forbrugerne at skifte boliglån, vil give markante fordele til realkreditten, mens de ellers populære bankboliglån fra Jyske Bank vil blive presset, lyder det fra flere sider.

Et lovforslag, som i den kommende tid skal falde endeligt på plads, skal gøre det nemmere for forbrugere at skifte fra et realkreditselskab eller en bank, som skruer op for prisen på realkreditlån og bankboliglån. Men som forslaget ligger nu, vil det give store fordele for realkreditten, skriver Finans.

I forslaget er der således lagt op til, at kunderne som hovedregel har lov til at indfri et lån gratis, hvis der skrues op for bidragssatsen på realkreditlån eller rentetillægget på bankboliglån. Dog gælder det, at hvis der foretages en obligationshandel i forbindelse med indfrielsen, må selskabet opkræve halvdelen af omkostningerne hos kunden. Det vil der i praksis altid være for et realkreditinstitut modsat banklånene.

Mens forslaget forsvares af erhvervs- og vækstminister Brian Mikkelsen (K), så er der ikke overraskende kritik fra Jyske Bank, som har haft stor succes med billige bankboliglån:

"Konsekvensen af den kommende lov kan blive, at vi bliver nødt til at lukke for de mest populære af vores lån. Dermed forsvinder de lån, som de seneste tre år har gavnet forbrugerne mest ved at skabe en historisk hård konkurrence," udtaler Anders Dam, ordførende direktør i Jyske Bank, der bakkes op af blandt andet Lars Krull, seniorrådgiver ved Aalborg Universitet.

 

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere