FinansWatch

Jyske Bank-aktionærer afviste BRF-særstatus og medarbejderaktier

Ledelsen i Jyske Bank måtte i går lide den tort, at man ikke kunne få gennemført en vedtægtsændring, som ville garantere BRF plads i bestyrelsen. Meget tyder på, at det var professionelle investorer som satte en fod i døren. Også en plan om medarbejderaktier blev forkastet.

Oftest er forslag om vedtægtsændringer rene formaliteter på en generalforsamling. Men i går aftes fik Jyske Bank og BRF Kredit sig en grim overraskelse, da der ikke kunne skaffes kvalificeret flertal for at garantere BRF Holding pladser i bankens bestyrelse.

Vedtægtsændringer kræver tre-fjerdedeles flertal fra aktionærerne for at blive vedtaget, men hele syv gange måtte generalforsamlingens dirigent konstatere, at forslag om vedtægtsændringer ikke kunne opnå den fornødne tilslutning. Og yderligere syv vedtægtsændringer bortfaldt i samme forbindelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs