FinansWatch

Udlandske investorer køber stort op i Jyske Bank

Jyske Bank blev højdespringeren på Fondsbørsen tirsdag, og hoppede i vejret med ikke mindre end 10,5 pct. Aktien blev primært købt af udenlandske investorer, mens danske privatinvestorer solgte ud.

Investorerne viste sig at være begejstrede for Jyske Banks køb af BRF Kredit, der blev offentliggjort mandag aften. Tirsdag hoppede aktiekursen i vejret med 10,5 pct. til kurs 335,30 kr.

Dermed har BRF Fonden i teorien allerede tjent godt 672 mio. kr. på at være kommende storaktionær i Jyske Bank. Bortset fra, at de knap 23,8 mio. aktier som fonden skal modtage, først kan blive trykt når generalforsamlingen har sagt god for det.

I tirsdagens handel blev der omsat for 466 mio. kr., hvilket faktisk gjorde, at der blev handlet flere Jyske Bank aktier end der blev handlet med Danske Bank, hvilket mildest talt ikke er hverdagskost.

Ifølge aktiehandlere som FinansWatch har talt med, var det især udenlandske investorer, der havde appetit til at købe Jyske Bank aktier, mens sælgerne ifølge markedsdeltagere primært var danske privatinvestorer.

Største nettokøber i Jyske Bank-aktien var aktiehuset ABG Sundal Collier, der stod for 56 pct. af nettokøbene. Næppe overraskende, da ABG havde et indgående kendskab til transaktionen mellem Jyske Bank og BRF Kredit, fordi Silkeborg-banken havde hyret ABG som finansiel rådgiver, sammen med JP Morgan. Næststørste køber i aktien var Deutsche Bank.

Omvendt var Nordnet, som i høj grad har private investorer som kunder, den største nettosælger i Jyske Bank-aktien, tæt fulgt af Jyske Bank selv. At Jyske Bank stod som nettosælgende børsmægler kan dog også hænge sammen med, at flere direktionsmedlemmer benyttede offentliggørelsen af årsregnskabet til at sælge ud af aktiebeholdningerne. Hvilket man må formode er foregået gennem Jyske Bank selv.

Selv om investorerne har været begejstrede, så har analytikerne været lidt mere splittede. Blandt de toneangivende analytikere har Per Grønborg fra Danske Markets en grundlæggende positiv indstilling til transaktionen, mens Nordeas Christian Hede, der i øvrigt har en nylig fortid som bankanalytiker i netop Jyske Bank, allerede fra morgenstunden valgte at reducere sin anbefaling fra "køb" til "hold".

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs