FinansWatch

Nordnet: Høj rygtet opkøbspris gør investorer nervøse for Jyske Bank-aktier

Spekulationerne om hvorvidt Jyske Bank ender med at vinde kampen om at købe Handelsbankens danske aktiviteter, fortsætter med at have en negativ konsekvens for Silkeborg-aktiens værdi. Siden fredag er aktien faldet næsten 15 pct.

Foto: Jyske Bank/PR

Aktien i Jyske Bank fortsætter ned mandag efter, at Spar Nords udbytteudlodning i fredags satte gang i spekulationerne om, at Jyske Bank ender med at vinde kampen om at købe Handelsbankens danske aktiviteter.

En rygtet pris i omegnen af 8 mia. kr. gør imidlertid investorerne nervøse - og det med rette, ifølge Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet.

”Et køb af Handelsbanken kan give mere volumen og synergier for Jyske Bank. En pris på 8 mia. kr. virker alt i alt meget høj, og det er en af flere forhold, som gør investorerne nervøse. Med rette,” skriver Per Hansen i en kommentar.

Det nævnte beløb på 8 mia. kr. svarer til en kurs/indre værdi af Handelsbanken Danmark på 1,49, hvilket er markant over prissætningen af Jyske Bank, som med en kurs på 370 kr. handles til blot 0,7 gange den bogførte egenkapital.

Mandag falder Jyske Bank-aktien endda yderligere 4,7 pct. til 352,80 kr. efter nedturen på 10,1 pct. fredag.

”Hvis tallene holder, og hvis Jyske Bank ender med at købe Handelsbanken til anslået 8 mia. kr., svarer det til, at Jyske Bank betaler mere end dobbelt så meget for Handelsbanken, som Jyske Bank selv prissættes til. Det er en udfordring for Jyske Banks aktionærer,” skriver Per Hansen.

Det stiller krav til, at banken skal kunne hente betydelige synergier for at forsvare den høje pris. Desuden forventer Per Hansen, at en overtagelse af Handelsbanken vil sætte en stopper for aktietilbagekøb både i år og næste år.

”Samtidig er det realistisk, at Jyske Bank til delvis finansiering af Handelsbanken formentlig vil udstede nye aktier. Det er det som investorerne reagerede på i fredags, og som bekymrer dem,” skriver Per Hansen.

Storaktionær i Jyske Bank blander sig ikke i muligt opkøb af Handelsbanken

Overblik: Spar Nord valgte udbytte i stedet for opkøb

Saxo Bank dropper som første bank de negative renter

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs