FinansWatch

Nordnet: Opjusteringer vil smitte af på Danske Bank

Det forventes, at både opjusteringen fra Jyske Bank og senere Sydbank smitter af på Danske Banks regnskab på fredag, mener investeringsøkonom Per Hansen.

Foto: Jens Dresling

Sydbank fulgte trop efter kollegaerne i Jyske Bank og opjusterede mandag efter lukketid forventningerne for helåret 2022. Denne opjustering skyldes delvist ekstraordinære faktorer, hvor det kan være svært at læse særligt meget ud af tallene forud for Danske Banks regnskab på fredag.

Det påpeger investeringsøkonom hos Nordnet Per Hansen i en markedskommentar.

Sydbank venter nu et resultat efter skat på 1350-1550 mio. kr. mod tidligere ventet 1150-1450 mio. kr.

2/3 af den opjustering stammer fra ekstraordinære faktorer, vurderer Per Hansen.

”Det drejer sig om tilbageførsel af tidligere hensættelser, som ikke var en del af forventninger, samt tilbageførsel i forbindelse med tilkøb af Alm. Brand BanK. Den sidste del omfatter en opjustering på 50 mio., som hidrører god omkostningskontrol og et stigende forretningsomfang,” skriver Per Hansen.

Derudover må det forventes, at både opjusteringen fra Jyske Bank og senere Sydbank må smitte af på Danske Bank. Det vil således være underligt, hvis det ikke ender med at afspejle sig i positive undertoner i Danske Banks kvartalsregnskab på fredag, mener investeringsøkonomen.

Danske bankaktier landede i top efter Jyske Bank-opjustering

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs