FinansWatch

Analytiker: Jyske Bank-opjustering ikke nogen stor overraskelse

Det kommer i halen på en række opjusteringer i banksektoren, at Jyske Bank nu tror på et højere årsresultat, og det overrasker derfor ikke analytiker Mikkel Emil Jensen.

Foto: Nikolaj Skydsgaard/Reuters/Ritzau Scanpix

Mandagens opjustering fra Jyske Bank kommer ikke som nogen stor overraskelse, efter at en lang række andre banker også har skruet op for forventningerne hen over de seneste uger.

Det vurderer senioranalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank, som efter opjusteringen fastholder anbefalingen "hold" på Jyske Bank-aktien.

"Jyske Banks opjustering er den seneste i rækken af opjusteringer fra danske banker, som alle nyder godt af mange af de samme positive tendenser fra første kvartal, hvor høj kundeaktivitet, gunstige finansielle markeder og lave nedskrivninger igen bidrager til sund indtjeningsmedvind i andet kvartal."

"Opjusteringen fra Jyske Bank kommer derfor ikke som den helt store overraskelse," skriver Mikkel Emil Jensen i en kommentar.

Jyske Bank ser nu et resultat per aktie for 2021 på 34-38 kr. mod tidligere 31-35 kr. Det svarer til et centralt skøn på årsresultat på 3,5 mia. kr. før skat og 2,75 mia. kr. efter skat.

Jyske Bank ventede efter regnskabet for første kvartal et resultat før skat på 3,0 -3,4 mia. kr. mod oprindeligt 2,5-3,0 mia. kr.

Sydbank-analytikeren har efter opjusteringen hævet sit estimat for Jyske Banks nettoresultat for 2021 til ca. 2,8 mia. kr. fra tidligere 2,7 mia. kr.

Hjælpe-eksperiment giver pote hos Jyske Bank – Anders Dam er spændt på fortsættelsen

Jyske Bank opjusterer – og offentliggør resultat før tid 

Mere fra FinansWatch

Hunde gav færre men dyrere skader i 2020

Der blev anmeldt færre skader, som hunde stod bag, i 2020, end der gjorde året forinden. Til gengæld måtte forsikringsselskaberne betale mere i erstatning for skaderne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs