FinansWatch

Anders Dam sammenligner kryptovaluta med kejserens nye klæder

Jyske Bank kommer ikke til at udbyde handel med kryptovaluta, sålænge ordførende direktør Anders Dam har noget at sige, siger direktøren til Børsen.

Foto: Jyske Bank / Pr

I fremtiden vil man undre sig over, at der ikke tidligere kom et forbud mod handel med kryptovaluta som bitcoin, dodgecoin og ethereum.

Det siger Jyske Banks ordførerende direktør, Anders Dam, til Børsen, hvor han slår fast, at Jyske Bank ikke kommer til at udbyde handel om kryptovaluta, så længe han har noget at skulle have sagt.

"Jeg frygter, at det får et skær af at være et normalt investeringsprodukt, hvis der er banker, der tilbyder, at kunderne kan handle disse såkaldte valutaer gennem dem, for at de selv kan tjene lidt margin på det. Men det bliver ikke her hos os, så længe jeg har noget at skulle have sagt,” siger Andes Dam.

I april begyndte flere danske banker at løsne en smule op for deres ellers hidtil meget afvisende tilgang til kryptovaluta.

Overfor Berlingske fortalte Danske Banks chef for investeringsløsninger, Thomas Borg Dideriksen, at banken overvejer en mindre restriktiv tilgang til kryptovaluta.

Hos Saxo Bank er man begyndt at lade kunderne investere i værdipapirer, der følger udviklingen i kryptovalutaerne.

Danske Bank overvejer "mindre restriktiv tilgang til kryptovaluta" 

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs