FinansWatch

Sydbank-analytiker: "Jyske Bank har fået en rigtig god start på året"

Fredag morgen opjusterede Jyske Bank sine forventninger til årets result. Det er anden opjusteringen inden for få uger. Ifølge Mikkel Emil Jensen, analytiker i Sydbank, kan flere banker være på vej med opjusteringer.

Foto: Nikolaj Skydsgaard/Reuters/Ritzau Scanpix

Jyske Bank er fredag morgen kommet med en opjustering af forventningerne til resultatet i 2021.

"Det er den anden opjustering i år. Den første kom den 26. marts og var på 200 mio. kr. - og nu kommer de med endnu en på 200 mio. kr.," siger Mikkel Emil Jensen, der er analytiker i Sydbank.

"Og man kan ikke sige andet, end at Jyske Bank har fået en rigtig god start på året," siger han.

Banken med hovedsæde i Silkeborg venter et overskud før skat i 2021 på 3,0-3,4 mia. kr. mod tidligere 2,7-3,2 mia. kr.

"Jyske Bank har fortsat momentum fra januar og februar ind i marts. Der har været god aktivitet fortsat på både handelsområdet og på boligmarkedet. Og det er noget, der påvirker bankerne generelt," siger Mikkel Emil Jensen.

Jyske Bank oplyser også i morgenens meddelelse, at nedskrivninger på udlån ventes at ramme tæt på 0 kr. Og det borger for god kreditkvalitet i banken, påpeger analytikeren:

"Generelt er der medvind for Jyske Bank og bankerne fra det gunstige finansielle miljø, hvor tab på grund af covid-19 holdes på afstand. Det tyder på, at konkurserne endnu ikke er kommet - og dermed medfører tab."

Torsdag var det Sparekassen Sjælland-Fyn og Jutlander Bank, der opjusterede forventningerne til 2021. Og flere banken kan være på vej, skønner Sydbank-analytikeren.

"Men det er helt klart, at Jyske Bank har taget teten, siger han.

Jyske Bank opjusterer forventningerne 

Mere fra FinansWatch

Valgkampen var smal og hård - nu skal bestyrelsen i P+ have fokus på hele medlemsskaren

Uenighed er en del af et sundt medlemsdemokrati, men når man samles i en bestyrelseslokale er der ikke plads til særinteresser. I stedet skal fokus være på hele medlemsskaren. Sådan lyder det fra bestyrelsesformand i pensionskassen P+, Kim Duus, der efter en konfliktfyldt valgkamp til fire poster i pensionskassens bestyrelse nu skal have skabt fælles fodslag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs