FinansWatch

Jyske Bank vil have flere kvinder i ledelsen: "Vi er tre i direktionen, der er ude over den første ungdom"

Diversiteten i Jyske Bank har haltet i noget tid, men de kommende år skal der gøres noget ved det, lyder det fra banken, der i øvrigt mener at have kvinder i "pipeline til højt ledelsesniveau."

"En udvikling er sat i gang. Om tre – fire år vil det se endnu bedre ud. Hvad angår topledelsen skal det udmønte sig i en fondsbørsmeddelelse," udtaler Anders Dam i en meddelelse. Foto: Jyske Bank / Pr

Sidste år skabte det undring i Institut for Menneskerettigheder, at der ikke var én eneste kvinde at finde iblandt de 21 mest kompetente ledere i Jyske Bank.

I dag er Hanne Birgitte Møller som funktionsdirektør den eneste kvinde i koncernledergruppen ud af i alt 20. Men de kommende år skal der ske noget mere, når det kommer til kønsfordelingen i organisationens top, lyder det fra ordførende direktør Anders Christian Dam i en meddelelse:

"Det er vigtigt for os, at Jyske Banks ledelse og bestyrelse er repræsentativ i forhold til befolkningen. Vi har siden 2000 haft fokus på kønsdiversitet, og vi har i dag kvinder i pipeline til ledelse på højt ledelsesniveau," udtaler direktøren og tilføjer:

"En udvikling er sat i gang. Om tre-fire år vil det se endnu bedre ud. Hvad angår topledelsen skal det udmønte sig i en fondsbørsmeddelelse. Men det er ikke nogen hemmelighed, at vi jo er tre i direktionen, der er ude over den første ungdom."

"Vi er over niveau, hvad angår kvindelig repræsentation i repræsentantskabet"

Funktionsdirektør Hanne Birgitte Møller og Anders Dam tilføjer dog, at det er en længere proces at blive valgt fra repræsentantskabet til bestyrelsen. Med omkring 120 repræsentantskabs-medlemmer, vælges der seks medlemmer til bestyrelsen - og de to øvrige i bestyrelsen er generalforsamlingsvalgte.

"Vi er over niveau, hvad angår kvindelig repræsentation i Jyske Banks repræsentantskab. Det vil vi fortsat have fokus på, da det også er vores pipeline til bestyrelsen," udtaler de.

De seneste år har kvinders andel i lederuddannelser ligget i underkanten af 50 pct. Dog med undtagelse af 2019 hvor andelen var på 35 pct., lyder det fra banken.

Under bankens indsatsområder for 2020 står blandt andet, at man vil forstærke aktiviteter omkring diversitet med henblik på at skærpe fokus på temaer som køn og alder.

"Konkret ønsker vi som minimum at fastholde en andel af kvindelige ledere, der svarer til den øvrige finansielle sektor," lyder det.

Myndigheder godkender jysk bankovertagelse

Nu vil bankerne tjene på minusrenter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere