FinansWatch

Jyske Bank spår væld af rentenedsættelser

Den europæipske centralbank ventes at sænke renten yderligere, lyder det fra Jyske Bank.

Foto: Jyske Bank/PR

Der er udsigt til en periode med pengepolitiske lempelser på stribe, mener Jyske Bank.

Handelskrigen mellem USA og Kina er sammen med en svækket global vækst og risikoen for et hårdt brexit blandt de største bevæggrunde for centralbankerne til at sænke renten.

I USA regner Jyske Bank nu med i alt seks rentenedsættelser inden udgangen af 2020. Det er to flere end hidtil forudset.

Også Den Europæiske Centralbank, ECB, vil lempe sin pengepolitik både til september og december, mener Jyske Bank, og herhjemme vil Danmarks Nationalbank følge trop.

I USA sænkede centralbank senest renten med 25 basispoint til 2-2,25 pct. i slutningen af juli, og der er yderligere seks nedsættelser i samme størrelsesorden på vej, mener Jyske Bank.

"Samlet venter vi to rentenedsættelser fra Fed i år og fire i 2020. Det betyder, at Feds rente ender året (2020, red.) i intervallet 0,5-0,75 pct.," skriver banken i et notat.

Venter to rentenedsættelser fra ECB i år

I Europa fylder den svagere globale vækst og risikoen for brexit i ECB's bevidsthed.

Vækstafmatningen gør det således sværere for virksomhederne at løfte salgspriserne, og da inflationsforventningerne samtidig er faldet, er risikoen, at den lave inflation for alvor bider sig fast.

"Det er også ECB’s klare bekymring, og udover den ventede pakke med tiltag på mødet den 12. september introducerer vi nu endnu en rentenedsættelse i december."

"Dermed forventer vi, at ECB nedsætter indskudsrenten med 10 basispoint i både september og december til minus 0,60 pct. samt introducerer et differentieret indskudsrentesystem, der skal afbøde lidt af effekten på banksektoren fra den lange periode med negative renter," vurderer Jyske Bank.

ECB's lempelsespakke ventes desuden at omfatte tilbagekøb af obligationer for omkring 30 mia. euro per måned.

Herhjemme er Jyske Banks nye hovedscenarie ligeledes to rentenedsættelser, således at Nationalbanken følger ECB's eksempel og sænker indskudsrenten med sammenlagt 20 basispoint til minus 0,85 pct. inden udgangen af i år.

Powell: "Vil agere passende for at fastholde ekspansion" 

Rangvid advarer mod endnu en rentenedsættelse 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs