FinansWatch

Kapitalforvalter øger satsningen på kursfald hos Jyske Bank

Den britiske kapitalforvalter Merian Global Investors ser ud til at være blevet stærkere i troen på en fremtidig nedtur for aktien i Jyske Bank.

Kapitalforvalteren har således øget sin short-position i Silkeborg-banken til 0,60 pct. fra tidligere 0,50 pct., fremgår det af en indberetning på Finanstilsynets hjemmeside.

Når man shorter - eller går kort i - en aktie, låner man den af en anden investor for at sælge den på markedet i håb om at kunne købe den billigere tilbage senere og aflevere den.

På den måde kan man tjene differencen i kursen - minus et gebyr for at låne aktierne samt eventuel kurtage ved handlerne.

Tirsdag stiger Jyske Bank-aktien 1,8 pct. til 252,70 kr. Siden årsskiftet er aktien steget med 7,4 pct., samtidig med at det ledende danske aktieindeks, C25, er gået op med 12,5 pct.

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs