FinansWatch

Nordnet: Investorer i Jyske Bank kan blive skuffede i dag

En "bemærkelsesværdig" beslutning truffet på Jyske Banks generalforsamling tirsdag, kan onsdag betyde, at nogle af bankens investorer bliver skuffede.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Aktionærerne besluttede tirsdag at iværksætte et aktietilbagekøb og derved droppe den foreslåede udbyttebetaling, hvilket ifølge Nordnets investeringsøkonom Per Hansen ikke er hverdagskost.

"De investorer, som udelukkende har købt Jyske Bank aktier på grund af udbyttet, bliver skuffede i dag. Det kommer nemlig ikke nu, men derimod over tid - formentlig - når udbyttet bliver erstattet af et aktietilbagekøb," noterer han i en kommentar.

Jyske Bank havde foreslået at udbetale et udbytte på 6,12 kr. per aktie á nominelt 10 kr., svarende til i alt cirka 520 mio. kr., men det bliver der ikke noget af.

I stedet var der tilslutning til aktionærer Jørgen Thulesens forslag om at gennemføre et aktietilbagekøb og undlade at betale udbytte. Begrundelsen herfor var, at aktiekursen er væsentlig lavere end aktiens indre værdi.

"Jyske Bank har den tilstrækkelige kapitalisering til at blæse og have mel i munden samtidig i form af at udbetale udbytte og købe aktier tilbage samtidig. Et udbytte/aktietilbagekøb på 500 mio. for 2018 er meget fedtet."

"Jyske Bank har råd til mere, og mon ikke de 500 mio. i udbytte, som er blevet vekslet til aktietilbagekøb, vil blive forhøjet allerede ved regnskabet for første kvartal i maj?," funderer Per Hansen.

I en meddelelse til børsen oplyser Jyske Bank, at bestyrelsen vil arbejde for, at der snarest iværksættes et tilbagekøbsprogram.

Jyske Bank-aktien faldt tirsdag 1,0 pct. til en pris på 246,30 kr.

Aktionær presser aktietilbagekøb igennem i Jyske Bank 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs