FinansWatch

Jyske Bank-chef: Forsøger ikke at starte en budkrig om Nordjyske Bank

"Vi kommer med tilbuddet, fordi vi seriøst mener, at vi gerne vil gå sammen med Nordjyske Bank," siger Anders Dam fra Jyske Bank, som afviser forsøg på budkrig.

Foto: /ritzau/

Flere markedsaktører har tirsdag spekuleret i, at Jyske Banks købstilbud på de resterende aktier i Nordjyske Bank er et decideret forsøg på at starte en budkrig, så førstnævnte selv kan komme af med sin egen aktiebeholdning på knap 40 pct.

Den har Jyske Bank forsøgt at sælge sidste år, men da det ikke lykkedes, har banken nu valgt at starte en dialog om en overtagelse af hele Nordjyske Bank.

Og det sker ikke for at trække andre sandsynligt interesserede parter ud af busken, ligesom nogle analytikere ellers har spekuleret i, lyder det fra Jyske Bank selv.

I løbet af tirsdagen har særligt Nykredit været nævnt som en interesseret part, fordi koncernen med realkreditnetværket Totalkredit, som også udbydes gennem Nordjyske Bank, har en interesse i ikke at lade realkreditkunderne overgå til Jyske Bank, der selv har mange realkreditkunder efter købet af BRFkredit.

Men der er tale om en reel interesse i at overtage Nordjyske Bank og ikke at presse prisen på sin egen aktiebeholdning i banken op, lyder det fra Jyske Bank selv.

"Vi kommer med tilbuddet, fordi vi seriøst mener, at vi gerne vil gå sammen med Nordjyske Bank, hvis deres aktionærer og ledelse også gerne vil gå sammen med os," siger Anders Dam, der er ordførende direktør hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

"Skulle der så komme et bedre bud fra en anden side, som deres bestyrelse anbefaler, så må vi på det tidspunkt forholde os til det. Vi håber selvfølgelig, at de synes, at det tilbud, som vi er kommet med, og de drøftelser, som vi har med dem, kan munde ud i noget, der kan anbefales over for aktionærerne i Nordjyske Bank," fortsætter han.

Han vil ikke afsløre, om Jyske Bank kan stå klar med et endnu højere bud, hvis en anden interesseret part skulle melde sig på banen og byde over de 170 kr. per aktie, som Jyske Bank tirsdag har tilbudt.

"Vi synes, at 170 kr. er et fair bud på Nordjyske Bank," siger Anders Dam.

Så hvis vi leger med tanken om, at der kommer et højere bud, hvor højt kan du så gå op?

"Det vil i givet fald være fondsbørsen, der skal have informationen før dig."

Jeg synes stadig, at det er et fair spørgsmål, om du vil være villig til at gå højere op. Vil du det?

"Det kan jeg ikke svare på. Det afhænger af forholdene. Nu har vi regnet os frem til noget, der kan give en afbalanceret løsning. Hvordan vi så spiller vores kort, hvis der kommer noget efterfølgende, det holder vi for os selv. Vi kan forsvare det, vi har gjort i dag, og længere kan jeg ikke udtale mig," siger Anders Dam.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere