FinansWatch

Jyske Bank-optakt: Indtægter og nedskrivninger tager fokus

Det er på posterne indtægter og nedskrivninger, at der vil være fokus i tirsdagens regnskab fra Jyske Bank.

Foto: Ritzau Scanpix/Mikkel Berg Pedersen

Der vil være fokus på indtægter og nedskrivninger, vurderer analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen i en kommentar op til Jyske Bank-regnskabet.

"Kombinationen af negative renter på anfordringsindlån for erhvervskunder og en større udlånsvolumen til bolig sammenlignet med samme kvartal sidste år vil kun delvist opveje det fortsatte pres på rentemarginalerne," vurderer han.

Sydbank venter nettorenteindtægter på 1391 mio. kr. i fjerde kvartal, hvilket svarer til et fald på fem pct. sammenlignet med samme kvartal året før, "der var drevet af engangsindtægter, som næppe vil gentage sig."

Handelsbankens analytiker Thomas Eskildsen venter også nettorenteindtægter i kvartalet af den størrelsesorden, fremgår det af en optakt til regnskabet. Handelsbanken venter 1394 mio. kr. i nettorenteindtægter.

Sydbank er fortsat optimistisk omkring Jyske Banks muligheder for at øge udlånsvolumen i de kommende kvartaler.

Det skyldes primært forventninger om en fortsat sund dansk økonomi, et lempet helkundekoncept, hvor kunderne godt kan nøjes med at have boliglån i Jyske Bank og ikke skal være helkunder, sammen med konkurrencedygtige priser på boliglån.

Også Handelsbanken giver Jyske Bank kredit på den konto.

Ophøret af gebyrrabat på boliglån og realkreditaktiviteter har været understøttende for gebyrvæksten i hele 2017, hvilket ifølge Sydbank også vil være tilfældet i fjerde kvartal. Sydbank venter gebyrindtægter på 536 mio. kr. i kvartalet - syv pct. mere end samme kvartal året før.

Uden at konkretisere ser Handelsbanken også stigende gebyrindtægter.

Nedskrivningerne vil ifølge Sydbank blive en indtægtsførsel på 59 mio. kr. i kvartalet, selv om landbrugskunderne igen kan begynde at volde problemer i forhold til de gruppevise nedskrivninger, da stigende landbrugspriser generelt er vendt til fald.

De ventes dog modvirket af fortsatte forbedringer af kreditkvaliteten hos erhvervs- og privatkunder, vurderer Mikkel Emil Jensen.

For året som helhed venter Sydbank et overskud før skat på 3951 mio. kr., og Handelsbanken ser et overskud før skat på 3931 mio. kr. Det tilsvarende overskud i 2016 var 3906 mio. kr.

Udbyttet er allerede annonceret og sat til 5,85 kr. I regnskabet for første kvartal blev der udloddet et ekstraordinært udbytte på 500 mio. kr. - 5,60 kr. per aktie.

Ud over udbyttet venter Sydbank også, at Jyske Bank lancerer endnu et aktieopkøbsprogram.

/ritzau/FINANS

 

Jyske Bank er stolt over Danske Banks nye boliglån

Jyske Bank: Budgetaftale i USA er finanspolitisk vanvidskørsel

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere