FinansWatch

Jyske Bank betaler løn til 20 landmænd

Visse af Jyske Banks landbrugskunder er så pressede, at de får løn af banken for at drive gården.

De danske bønder er pressede. Flere af dem så pressede, at de reelt er konkurs, men værdien i aktiverne er størst, så længe landbruget stadig fungerer. Derfor vælger nogle banker at holde liv i landbrug, selv om de er underskudsgivende.

Berlingske Business skriver i dag, at Jyske Bank har cirka 20 landbrug, hvor landmanden passer sin gård mod en fast månedlig løn fra banken.

"Vi håber på at få den bedste pris for bruget, så landmanden kan komme derfra med så lidt gæld som muligt. Der er ingen, der har interesse i, at disse mennesker for altid skal lande i en forfærdelig gældssituation," siger Jyske Banks ordførende direktør Anders Dam til Berlingske Business.

Banken har cirka 2.000 landbrugskunder, og de cirka 20 landmænd udgør derfor et fåtal. Jyske Bank er ellers kendt som en bank, der går hårdt til landbrugskunderne. Ifølge Berlingske Business er banken kendt som 'De Grønne Slagtere' i branchen. Anders Dam har hørt om øgenavnet, men mener ikke, det er dækkende.

"Vi vil gerne hjælpe landbruget. Vi har for eksempel lige overtaget 225 landbrugskunder på Mors. Vi har på landsplan vor naturlige markedsandel af landbrugskunder. Men der er bare nogle af dem, hvor det ikke har gang på jord at fortsætte. De kan simpelthen ikke betale og forrente deres gæld, og så må vi lukke ned, når vi indser det," siger Anders Dam til avisen.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs