FinansWatch

Dam tavs om Grækenland

Kun hvis Grækenland går konkurs, vil Jyske Bank – måske – komme med en melding i forhold til bankens eksponering over for Grækenland, men ordførende direktør Anders Dam lover ikke noget.

Der er ingen kommentarer i forhold til Jyske Banks eksponering mod Grækenland fra ordførende direktør i banken, Anders Dam.

”Vi har den linje, at vi normalt ikke kommenterer på vores debitorers situation, uanset om den debitor, vi har med at gøre, er relationsbaseret, dvs. en vi har hyppig forretning med, eller en ikke-relationsbaseret, som det er i til fældet med Grækenland,” siger Anders Dam.

I regnskabet står der ikke noget specifikt om græske statsobligationer, og direktøren selv henviser til den stresstest, der blev udført i sommer, og som viste, at bankens udestående i Grækenland var på 62 mio. euro eller ca. 462 mio. kr. Sådan vil det være, indtil situationen er markant ændret.

Vil ikke kloge mig

”Vi plejer ikke at udtale os om debitors forhold, men der kan jo komme en situation, hvor en debitor er gået decideret konkurs. Så er det en ny situation, og så kan det være, der kommer en bemærkning fra os,” siger Anders Dam.

I EU forhandler man i øjeblikket på livet løs for at få en aftale på plads i forhold til Grækenland. Den seneste melding fra forhandlingerne, er ifølge Ritzau Finans, at de, der ejer græske statsobligationerne, må indstille sig på at tabe op til 60 pct.

Anders Dam vil ikke pege på, hvilken løsning han gerne så, EU-finansministre nå frem til.

”Jeg har besluttet mig for, at jeg ikke vil kloge mig. Jeg synes, vi har nok at gøre med vores egen situation, så jeg vil ikke kloge mig på, hvad indsigtsfulde statsledere sidder og pusler med i øjeblikket,” siger han.

Læs mere om regnskabet fra Jyske Bank:

Dam: Glem forventningerne

Jyske Bank oplever flere private problemkunder

Jyske Bank: Hedge-sag skal i højesteret

Jyske Bank taber stort på obligationer

Banksektoren betaler 500 mio. kr. til hemmelig Max-medgift

Dam: Behersket optimist når man ser frem

Anders Dam er ikke tilfreds med resultatet

Regnskab: Lavere resultat hos Jyske Bank

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs