FinansWatch

Jyske Bank taber første runde i gigantisk investorsag

Jyske Bank har lidt nederlag i bankens første retsopgør om det katatstrofale investeringsprodukt Jyske Invest Hedge Markedsneutral Obligationer. Opdateret 12:00.

Jyske Bank er kommet dårligt fra start i retsopgøret om investeringsproduktet Jyske Invest Hedge Markedsneutral Obligationer, der blev markedsført som et obligationslignende papir, men endte med at koste kunderne ca. 800 mio. ud af den milliard, der blev investeret.

Banken har tabt en sag om papiret i Østre Landsret.

"Landsretten fandt, at Jyske Invest Hedge Markedsneutral – Obligationer var et forholdsvist kompliceret investeringsprodukt. Landsretten anførte videre, at pengeinstitutters formidling af salg heraf til kunder, der ikke har nogen forhåndsviden om sådanne hedgeprodukter, derfor krævede en nærmere individuel rådgivning om navnlig risiciene ved investeringen. I forhold til sådanne kunder kunne en brochure med et prospekt ikke træde i stedet for den individuelle rådgivning, men alene supplere denne," skriver Østre Landsret og fortsætter:

"Det var Jyske Bank, der under et møde i banken foreslog D at investere i Jyske Hedge Invest Markedsneutral – Obligationer. Aftalen om købet blev indgået under mødet. Efter bevisførelsen lagde landsretten til grund, at D ikke inden mødet havde viden om eller erfaring med hedgeforeninger og gearede produkter, samt at D ikke under mødet fik den krævede individuelle rådgivning om karakteristika og ricisi ved Jyske Hedge Invest Markedsneutral – Obligationer, herunder om den betydelige gearing og risikoen for, at tab må realiseres i tilfælde af en uventet kursudvikling af tilstrækkeligt omfang. Det blev endvidere lagt til grund, at D ikke ville have foretaget den pågældende investering, hvis D havde fået den fornødne rådgivning."

D tabte ca. 800.000 kr. ud af en investering på 1 mio. kr.

Pengeinstitutankenævnet har tidligere tilføjet Jyske Bank en perlerække af klare nederlag i sagen, men Jyske Bank har nægtet af følge kendelserne. Derfor er en stribe sager nu på vej i retten, med langt de fleste samlet i en historisk fællessag af Forbrugerombudsmanden.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs