FinansWatch

Finansforbundet: Gode vilkår til fyrede

Det undrer Finansforbundet, at Jyske Bank tager den drastiske beslutning om fyringen af 150 medarbejdere. Det skriver Finansforbundet i en meddelelse.

Finansforbundets formand, Kent Petersen, bemærker, at Jyske Bank selvfølgelig mærker krisens efterdønninger, men at det ellers burde være en sund virksomhed. Derfor mener han, at det er sørgeligt, at banken vælger at afskedige det store antal medarbejdere. Han roser dog den måde, banken har håndteret fyringerne.

"Virksomheden har tilbudt nogle rigtig gode vilkår for de medarbejdere, der er blevet fyret. Når det åbenbart ikke kunne være anderledes, så må jeg sige, at Jyske Bank har været ansvarlig, og det er vi meget tilfredse med," siger Kent Petersen.

Eksperter

Finansforbundet vil nu stå på tæerne for at hjælpe de ledige medlemmer godt videre i deres arbejdsliv. Og ifølge formanden er forbundet desværre ved at være eksperter i processen efter de seneste tre års tab af 4.500 arbejdspladser i sektoren, hvor de godt 3000 har været massefyringer.

Forbundet vil holde et vågent øje med arbejdsmiljøet i de banker, der massefyrer i den kommende periode. For Kent Petersen er spørgsmålet, om det overhovedet er muligt for de tilbageværende medarbejdere at løbe hurtigere, uden at det får konsekvenser for helbredet.

(Ritzau Finans)

Analytiker: Omfattende initiativ fra Jyske Bank

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs