FinansWatch

Britisk selskab trækker sig fra shortvæddemål på Jyske Bank-aktien med tab

Britiske Systematica Investments dropper væddemål til 150 mio. kr. på, at Jyske Bank-aktien skulle falde i pris.

Foto: Ritzau Scanpix/Simon Fals

Britiske Systematica Investments har den seneste måned haft investeret omkring 150 mio. kr. på kursfald i Jyske Bank-aktien.

Selskabet har tirsdag skåret en anelse ned for den satsning, der indtil videre har kostet penge, da kursen i den mellemliggende periode er steget.

Systematica Investments havde 14. november shortet aktier svarende til 0,50 pct. af aktiekapitalen, men det er ifølge Finanstilsynet tirsdag blevet skåret til 0,49 pct. og kan efterfølgende været mindsket yderligere, hvilket selskabet dog ikke har forpligtelse til at oplyse.

Fra shortpositionen blev offentliggjort, er Jyske Bank-aktien steget til 350,40 kr. fra 339,40 kr.

Jyske Bank har - sammen med banksektoren generelt - været i god gænge på aktiemarkedet på det seneste, efter at Basel-komitéen i sidste uge offentliggjorde sine anbefalinger til fremtidens kapitalkrav.

Investorerne har ifølge flere analytikere købt op, fordi kravene ikke var så hårde som frygtet, og fordi der nu er vished om, hvor meget kapital der skal lægges til side.

Fra Jyske Bank har meldingen været, at banken frem mod 2022, hvor kravene skal indfases fra, skal polstre kistebunden med yderligere 3,8 mia. kr., hvilket ifølge topchef Anders Dam er muligt, uden at det går ud over udbytterne.

Ud over Systematica Investments har også Marshall Wace shortet en større portion aktier i Jyske Bank. Her lyder andelen på 0,50 pct.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs