FinansWatch

Jyske Bank

Nu vil bankerne tjene på minusrenter

Hvor det tidligere har handlet om at dække de udgifter, som bankerne har haft ved at have pengene stående, fortæller en række storbanker nu, at minusrenterne også handler om at tjene penge.

Medarbejdernes dom: De fleste finansvirksomheder tager whistleblowerordninger seriøst

Det er medarbejderne, der i sidste ende afgør, om en whistleblowerordning fungerer. En rundringning til tillidsmændene hos nogle af de største finansvirksomheder viser, at medarbejderne generelt har kendskab til ordningerne. I Jyske Bank kan ledelsen dog gøre det bedre, siger tillidskvinde. FinansWatch sætter i en række artikler fokus på whistleblowerordninger i finanssektoren.

Jyske Bank: Fejl i gældssystemer er sager "af mindre betydning"

Jyske Bank vil ikke stille op til interview om de tre fejl, banken har identificeret i sine gældssystemer. Banken skriver dog i en kommentar, at den vurderer, der ikke skal udbetales kompensation til nogen, og at "der er tale om sager, som er af mindre betydning".

Jyske Banks afviser indlånsparadoks i kommende prisændringer

Jyske Bank tidligere har meldt ud, at bankens indførsel af negative renter skyldes et stort indlånsoverskud. Alligevel har banken i nye prisjusteringer valgt at hæve helkundekriterie til, at man skal have mindst en halv mio. kr. i indlån for at opnå fordele. Banken selv ser dog ikke noget paradoks.

Jyske Bank spår yderligere fald i udlån til mink

Fra udgangen af 2019 og til udgangen af første halvdel er udlån til pelsdyravl faldet fra 115 mio. kr. til 91 mio. kr. hos Jyske Bank. Men banken forventer, at tallet falder yderligere, da de fleste kunder vil skære i besætningerne.

Jyske Bank-chef er skeptisk over for længere tids hjemmearbejde

Da coronasmitten blussede op i Silkeborg, valgte Jyske Bank at fortsætte med at lade sine over 1000 medarbejdere tage ind på hovedsædet i byen. Bankens topchef fastholder, at alt foregår forsvarligt, og så lægger han ikke skjul på de farer, han ser ved hjemmearbejde i længere perioder.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere