FinansWatch

Medie: 100 banker er ramt af cyberangreb

Et stort cyberangreb har ramt 100 banker og andre finansielle virksomheder verden over, siger et sikkerhedsfirma, som tror, at angrebet stadig kan være i gang.

Op mod 100 banker og andre finansielle virksomheder over hele verden er blevet ramt af et af de mest sofistikerede cyberangreb, som nogensinde har ramt den finansielle sektor. Det fortæller den russiske sikkerhedsvirksomhed Kaspersky i en rapport, som skal offentliggøres mandag, skriver Financial Times.

Sikkerhedsfirmaet er stadig i gang med at undersøge, hvor stort angrebet er, og en talsperson for det russiske selskab siger, at angrebet sandsynligvis stadig er i gang. Bankerne har sandsynligvis tabt op mod 1 mia. dollar på angrebet.

De store tab stammer fra en serie af angreb, som er foregået i løbet af de seneste to år, har Kaspersky sagt i en pressemeddelelse, hvor det også fremgik, at selskabet samarbejder med både Interpol, Europol og agenturer i flere lande, som er i gang med at undersøge angrebene.

Ifølge Kaspersky har hackerne brugt et system, hvor enkelte medarbejdere i virksomhederne er blevet udset som mål. De har modtaget emails, som har sluppet noget malware løs på virksomhedernes systemer, og i de programmer har der været koder, som identificerer og studerer aktiviteten hos de ansatte, som kan overføre store mængder af penge. På den måde har hackerne kunnet flytte op mod 10 mio. dollar ad gangen til særlige konti, som de har oprettet i Kina og USA.

I andre tilfælde har hackerne sendt instruktioner til hæveautomater, som har fået besked på at begynde at spytte kontanter ud på et bestemt tidspunkt.

Det er en ny type hackere, som er begyndt at fokusere på at flytte penge ud af bankerne, fortæller Kasperskys seniorforsker i sikkerhed, Vincente Diaz. Tidligere har de været fokuserede på at indhente oplysninger om kunderne.

Angrebene har fundet sted i 30 forskellige lande i blandt andet USA, Kina, Rusland og Tyskland.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs