FinansWatch

Storbanker i USA sænker vækstforventningerne

To store investeringsbanker har sænket deres respektive forventninger til den globale vækst på grund af handelskrigen mellem Kina og USA.

Foto: David Gray / Reuters / Ritzau Scanpix

Den tiltagende nervøsitet omkring handelskrigen mellem Kina og USA har mandag fået to store investeringsbanker, schweiziske UBS og amerikanske Goldman Sachs, til at sænke deres respektive forventninger til den globale vækst.

"Frygten for, at handelskrigen vil udløse en recession, er voksende, skriver Goldman Sachs' økonomer i en analyse," ifølge Dow Jones Newswires.

Den amerikanske investeringsbank har på den baggrund sænket sin forventning til væksten i USA's økonomi i fjerde kvartal til 1,8 pct. fra tidligere 2,0 pct.

"Overordnet har vi øget vores estimat for vækstkonsekvensen af handelskrigen," citerer nyhedsbureauet Reuters fra den samme analyse.

Samtidig fremhæves det, at banken ikke længere tror på en forhandlingsløsning i striden mellem Kina og USA på denne side af det kommende amerikanske præsidentvalg i november 2020.

Goldman Sachs regner derfor med, at de varslede nye tariffer på 10 pct. på kinesiske varer for 300 mia. dollar fra 1. september vil træde i kraft.

UBS har mandag også taget kniven til forventningerne til USA's økonomi, og investeringsbanken regner nu med en vækst i andet halvår i USA på 2,0 pct. mod tidligere 2,3 pct., skriver Dow Jones Newswires.

For UBS' vedkommende er det også de nyligt varslede toldsatser på kinesiske varer, der er udløseren for den sænkede vækstforventning. Banken regner desuden med, at det vil tvinge den amerikanske centralbank, Federal Reserve, til yderligere lempelser af renten.

Den amerikanske økonomi voksede senest med 2,1 pct. i andet kvartal af 2019 i forhold til det foregående kvartal. Det viste en opgørelse i slutningen af juli af bruttonationalproduktet, BNP, for perioden. Vækstbilledet var på den baggrund stærkere end ventet, da konsensus blandt økonomerne ifølge Bloomberg News var en vækstrate på 1,8 pct.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere