FinansWatch

Storbank overrasker med fyring af topchef efter blot 18 måneder

HSBC har overraskende fyret sin topchef gennem de seneste 18 måneder, John Flint.

Foto: Tolga Akmen / AFP / Ritzau Scanpix

Storbanken HSBC - som har hovedkontor i London, men henter mere end 80 pct. af sine indtægter i Asien - har overraskende fyret sin topchef gennem de seneste 18 måneder, John Flint.

Det oplyser banken i forbindelse med sit regnskab for andet kvartal, som ellers bød på fremgang i et udfordrende markedsmiljø.

"I et tiltagende komplekst og udfordrende globalt miljø, som banken driver aktiviteter i, mener bestyrelsen, at en ændring er påkrævet for at møde disse udfordringer, som vi står over for, og for at udnytte de betydelige muligheder foran os," siger bankens bestyrelsesformand, Mark Tucker, ifølge Bloomberg News.

Selv mener John Flint, at dagens gode kvartalsregnskab indikerer, at det er det rigtige tidspunkt at foretage ændringen på - "både for mig og banken".

En person med kendskab til forholdet siger til Reuters, at Flints pludselige afgang skyldes forskellige meninger mellem Flint og Tucker om hastigheden og resultatet af bankens strategiske eksekvering.

Regnskabet viste en stigning i overskuddet før skat i andet kvartal på 4 pct. til 6,19 mia. dollar.

Om udsigterne den kommende tid venter HSBC "nogen bedring" fra markedsforholdene inden for områderne Globale Banking og Markets i andet halvår og ind i næste år.

Banken oplyser desuden, at den vil starte et aktietilbagekøb for 1 mia. dollar inden for kort tid.

HSBC øgede overskud 16 pct. men skød under analytikernes mål 

HSBC skifter ud på direktørposten i USA 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs