FinansWatch

Britisk storbank retter kritik mod aktivistisk investor

Den britiske storbank Barclays kritiserer de markante ændringer hos banken, som den aktivistiske investor Edward Bramson har foreslået.

Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

Edward Bramson ejer selskabet Sherborne Investors, og i marts kom det frem, at selskabet vil ryste posen hos britiske Barclays og bruge sine stemmerettigheder til at påvirke bankens beslutninger.

Men den fremfærd møder nu kritik fra Barclays selv. Det skriver Bloomberg News med henvisning til en meddelelse fra storbanken torsdag.

Mandag i denne uge offentliggjorde Sherborne Investors et brev til aktionærerne i storbanken, og her opfordrer selskabet de øvrige aktionærer om at støtte de forslag, som det har fremsat forud for generalforsamlingen, der afholdes i maj.

Sherborne Investors foreslår blandt andet Edward Bramson som nyt medlem af bestyrelsen hos Barclays - et forslag som storbankens bestyrelse ikke bakker op om.

Mere fra FinansWatch

Topdanmark holder udbyttefest

Ved den kommende generalforsamling vil Topdanmark foreslå at uddele, hvad der svarer til 145 pct. af årets overskud. Det er mere, end analytikerne havde regnet med.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs