FinansWatch

Amerikanske myndigheder forbyder malaysisk Goldman Sachs-duo

Forbuddet mod de to tidligere finansfolk kommer efter en stor sag om hvidvask.

Foto: /ritzau/AP/Richard Drew

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har forbudt de tidligere Goldman Sachs-ansatte Tim Leissner og Ng Chong Hwa at operere i finanssektoren.

Det oplyste Federal Reserve tirsdag, skriver Financial Times.

Forbuddet er indført på baggrund af de to personers medvirken i ulovlig omdirigering af milliarder af dollar fra en malaysisk obligationsfond.

Tim Leissner, der er blevet idømt en bøde på 1,42 mio. dollar, har erkendt sig skyldig i anklagerne om forsøg på hvidvask samt overtrædelse af den såkaldte Foreign Corrupt Practices Act tilbage i august.

Begge anklager drejer sig om hans rolle i sagen om netop den malaysiske obligationsfond 1MDB om et underslæb på 2,7 mia. dollar ud af de 6,5 mia., der blev rejst til obligationsfonden af Goldman Sachs.

I oktober blev der rejst tiltale mod Ng Chong Hwa for lignende overtrædelser. Han venter nu på udlevering fra Malaysia til USA.

Federal Reserve begrunder forbuddet mod de tidligere Goldman Sachs-ansatte med, at deres kriminelle handlinger samt anklagernes alvorlige natur har skadet den offentlige tillid til Goldman Sachs.

Analytikere frygter, at Goldman Sachs, der er blevet stævnet i Malaysia, kan stå foran en bøde i milliardklassen for dens medvirken. Bankens administrerende direktør, David Solomon, har undskyldt til det malaysiske folk, men afviser bankens indblanding.

 

Goldman Sachs sagsøges af Abu Dhabi-kapitalfond  

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs