FinansWatch

Swedbank-direktør: Bekæmpelse af hvidvask kræver bredere samarbejde

"Alle, der er berørt af hvidvask, må arbejde meget hårdere og langt mere med denne type af kriminalitet," siger bankens adm. direktør.

Foto: PR

Der er brug for mere omfattende samarbejde på mange niveauer, hvis bankerne skal bekæmpe hvidvask.

Det siger Swedbanks administrerende direktør, Birgitte Bonnesen, i et interview med Bloomberg News, efter at også den svenske bank er blevet kædet sammen med hvidvask.

"Flere og flere mennesker begynder at forstå det globale problem, som hvidvask er, og hvordan det påvirker store dele af industrien. Alle, der er berørt af hvidvask, må arbejde meget hårdere og langt mere med denne type af kriminalitet. Det er et problem, som påvirker hele samfundet og sågar også demokratiet," siger Birgitte Bonnesen.

"Vi ser de politiske initiativer, der træder i kraft nu, og at flere eksperter kalder på grundige og internationale samarbejder, og det synes jeg, er rigtig godt. Det kan bringe os til næste niveau i kampen mod hvidvask," tilføjer hun.

Fredag bad den amerikanske ambassade i Stockholm om et møde med det svenske finanstilsyn for at diskutere de beskyldninger, som svensk tv rejste i forrige uge mod Swedbank for at have deltaget i hvidvask.

Det har øget bekymringen for, at de amerikanske myndigheder også vil undersøge Swedbank.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs