FinansWatch

Hollandsk bank skuffer efter stor stigning i nedskrivninger

En af Hollands største banker havde både tilbagegang på top- og bundlinje sidste år.

Foto: AF RITZAU SCANPIX

Den hollandske bank ABN Amro, der er en af de største af sin slags i hjemlandet, har i fjerde kvartal sidste år haft tilbagegang på både top- og bundlinje.

Samtidig var tilbagegangen større, end analytikerne havde regnet med ifølge estimater indsamlet af banken selv.

Bloomberg News skriver, at analytikerne for de samlede indtægter havde forventet et resultat på 2,17 mia. euro, men det kunne ABN Amro ikke helt leve op til med indtægter på 2,16 mia. euro.

Til sammenligning havde banken i fjerde kvartal forrige år indtægter på 2,43 mia. euro, hvilket var 11 pct. højere, end det ABN Amro præsterede i det forgangne år.

Den lavere toplinje bidrog til at sende bankens bundlinje tilbage til et resultat efter skat på 316 mio. euro i fjerde kvartal i fjor. Det var 42 pct. lavere end i det tilsvarende kvartal året før og under de 439 mio. euro, der var ventet af analytikerne.

Skuffelsen på bundlinjen hænger især sammen med en stigning i bankens nedskrivninger, som i fjerde kvartal sidste år udgjorde 208 mio. euro, efter at de i samme kvartal året forinden havde vist en positiv tilbageførsel på 34 mio. euro.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs