FinansWatch

Svindelanklagede Credit Suisse-ansatte vil frifindes

Syv Credit Suisse-medarbejdere er sigtet at hjælpe amerikanere med at snyde i skat, men kræver nu sigtelsen frafaldet.

En række nuværende og tidligere medarbejdere er sigtet af den amerikanske anklagemyndighed for angiveligt at have hjulpet amerikanere med at placere midler i skattely. Det skriver Bloomberg.

Ifølge nyhedsbureauets unavngivne kilder har de sigtedes advokater skrevet til den amerikanske vicejustitsminister med et krav om, at sigtelserne frafaldes som en del af den aftale, USA har indgået med den schweiziske bank, som har indvilget i at give oplysninger om amerikanske konti placeret i skattely i alpelandet.

Schweiz har nægtet at udlevere de syv sigtede til retsforfølgelse, men ifølge Bloomberg risikerer de at blive anholdt, hvis de forlader Schweiz. Deres advokater mener, at de er blevet brikker i et langt større spil mellem den amerikanske og schweiziske stat.

Credit Suisse sladrer om amerikanske konti 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs