FinansWatch

Usælgelig realkredit presser spanske banker

Ejendomme og grunde i spanske randområder er næsten værdiløse, lyder dommen fra en spansk risikoanalytiker. Nationalbanken vurderer, at hver andet lån er presset.

Spanske banker har udlån for 30 mia. euro med sikkerhed i ejendomme, som er praktisk talt usælgelige, vurderer risikoanalytiker Pablo Cantos fra MaC Group over for Bloomberg. Han arbejder blandt andet som rådgiver for landets største bank Banco Santander.

”Jeg er virkelig bekymret for små og mellemstore banker, hvis forretningen er 100 pct. i Spanien og baseret på ejendomsvækst,” siger han til nyhedsbureauet.

Han forudser, at sektoren kan være så presset, at kun fire store banker overlever.

Den spanske centralbank anslår, at op mod halvdelen af branchens udlån til ejendomssektoren er problemfyldte. Det vil sige pressede udlån for 1.146 mia. kr.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs