FinansWatch

Milliardunderskud i tysk storbank

Tysklands næststørste bank bløder i tredje kvartal pga. nedskrivninger på den græske statsgæld.

Foto: Commerzbank

Commerzbank måtte indkassere et nettotab på 687 mio. euro, hvilket nogenlunde lå på linje med analytikernes forventninger, der ifølge Bloomberg var på 679 mio. euro.

Banken, der i samme periode sidste år hentede et overskud på 113 mio. euro., har alene i tredje kvartal nedskrevet deres beholdning af græske statsobligationer med 798 mio. euro, så de nu har en værdi af 1,4 mia. euro.

Svage tal

"Tallene var svage og rimeligt skuffende. Det var ventet, at nedskrivningerne ville komme, men de skuffede på det operationelle niveau," siger Philipp Haessler, analytiker hos Equinet Bank til Bloomberg.

Commerzbank melder i forbindelse med kvartalsregnskabet ud, at man ikke når et mål, som man lagde i 2009, om at hente mere end 4 mia. euro i 2012 på den primære drift.

"Vi fortsætter med at være engageret i vores oprindelige resultat af primær drift på 4 mia. euro til gruppen, men pga. markederne, vil vi ikke være i stand til at nå dette mål næste år," udtaler CEO Martin Blessing.

Commerzbanks overskud svinder ind

Commerzbank har behov for 11,6 mia. euro 

Tysklands svage banker tøver med græsk hjælp

Mere fra FinansWatch

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb, opfordrer Nationalbank-direktør Lars Rohde på sit sidste årsmøde i interesseorganisationen Finans Danmark. Med udsigt til højere tab skal bankerne sikre et robust kapitalgrundlag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs