FinansWatch

Frankrigs største bank bløder

BNP Paribas må se deres overskud falde med næsten tre fjerdedele i tredje kvartal.

Den græske tragedie er blevet til en fransk tragedie. Frankrigs største bank har pga. nedskrivninger på den græske statsgæld og tab på salg af europæiske obligationer måttet se deres overskud falde med 72 pct. i tredje kvartal.

Nettoindtjeningen faldt således fra 1,91 mia. euro i sidste års tredje kvartal til 541 mio. euro i år. Det var ifølge Bloomberg langt fra analytikernes gennemsnitsforventning på 1,24 mia. euro.

BNP Paribas foretog i tredje kvartal nedskrivninger på den græske statsgæld for 2,26 mia. euro før skat.

Trimmer udlånsbogen

Banken har meldt ud, at man forventer omkring 1,2 mia. euro i yderligere engangsomkostninger, efterhånden som den sætter hastigheden op på arbejdet med at leve op til de kommende, strengere kapitalkrav.

Netop i forbindelse med kapitalkravene fremskynder BNP Paribas endvidere reduktionen af sin handelsbeholdning. I tredje kvartal har banken således trimmet 20 mia. dollar af deres udlånsbog, hovedsageligt gennem nedskæringer i kapitalmarkedsvirksomheden.

Udviklingen fortsætter i samme retning i fjerde kvartal, hvor BNP Paribas har meldt ud, at man vil trimme yderligere 20 mia. dollar.

BNP Paribas vil styrke kapitalandel

BNP Paribas afviser problemer med dollarfinansiering

Presset BNP Paribas åbner bøgerne 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs