FinansWatch

Europæiske banker fyrer langt flere end nordamerikanske

Gældskrisen i Europa rammer regionens banker hårdt. Fyringsrunderne har i år været mere end dobbelt så store som i de nordamerikanske banker.

Credit Suisse, Schweiz' næststørste bank, meddelte i dag, at man fjerner omkring 1.500 job, ud over de allerede annoncerede 2.000 fyringer. Danske Bank har meldt ud, at man trimmer 2.000 stillinger, ligesom Barclays' topchef, Robert Diamond, i går sagde, at den London-baserede bank havde fjernet 3.500 stillinger i år, og at tendensen vil fortsætte.

Denne tendens er noget mere udtalt i vesteuropæiske banker end hos deres nordamerikanske kolleger.

Udhulet

Vesteuropæiske banker har således skåret mere end dobbelt så mange arbejdspladser. Helt præcist har man ifølge Bloomberg fjernet 86.273 stillinger i år, sammenlignet med 36.951 i Nordamerika.

Og de europæiske banker kan blive tvunget til at fjerne flere stillinger, efterhånden som gældskrisen udhuler indtjeningen, og de højere kapitalkrav pålagt af myndighederne tvinger långiverne til at sælge aktiver og reducere deres balancer.

Schweizisk bankkæmpe i ny fyringsrunde

Investorer kræver nye bankfyringer 

Storbank nærmer sig gigantisk fyringsrunde

Banker presset til fyringsrunde

Europæiske banker skærer 40.000 job

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs