FinansWatch

Svenske banker kan få udskudt hårdere krav

Oprindelige, svenske planer om at indføre kapitalkrav, der er strengere end i resten af Europa, ser nu ud til at blive udskudt.

Egentlig ville myndighederne i Sverige, at landets fire største banker skulle møde core tier 1-krav, der var et par procentpoint højere end det minimum på 10 procent, som svenskerne søger at ramme i 2013.

Men nu bløder det svenske banktilsyn, Finansinspektionen, en anelse op i forhold til de strengere krav.

"Vi kunne muligvis forestille os, at vi kunne give bankerne mere tid til at nå målene, hvis tingene udvikler sig negativt i Europa," siger Finansinspektionens cheføkonom, Lars Frisell, til Bloomberg.

Fire gange så stor

Banksektoren i Sverige er fire gange så stor som samfundsøkonomien, hvilket ifølge finansminister Peter Norman betyder, at de strengere kapitalkrav ganske enkelt er nødvendige for at kunne afværge den betragtelige systemiske risiko.

Det skal dog nævnes, at en evt. stramning ifølge ministeren under alle omstændigheder vil blive langsomt implementeret frem mod 2019.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs