FinansWatch

Kæmpebeløb trukket ud af amerikanske fonde

I de seneste fire måneder er der trukket flere penge ud af amerikanske aktiefonde end i de fem måneder efter Lehman-kollapset.

Investorerne forbliver usikre, når det kommer til det amerikanske aktiemarked. Det viser data indsamlet af Bloomberg.

Således er der i de seneste fire måneder blevet trukket hele 75 mia. dollar ud af fonde, hvis hovedfokus er amerikanske aktier.

Fra oktober 2008 til og med februar 2009 (perioden efter Lehman-krakket) blev der til sammenligning trukket 72,8 mia. dollar ud.

Sælg alt

"Når vi kommer tæt på at ramme markedets bund, begynder telefonen at ringe hele tiden, og vores kunder vil have os til at sælge alt," siger Bruce McCain, som er chefinvesteringsstrateg hos private-banking-enheden KeyCorp, der administrerer 22 mia. dollar, til Bloomberg.

"Markedslavpunkter handler mindre om en forbedring af den grundlæggende situation, uanset om det drejer sig om økonomien eller udsigterne for indtjeningen, og meget mere om at slippe af med alle de nervøse investorer," fortsætter han.

Investorer pumpede 18,7 mia. dollar ind i aktiefondene i de første fire måneder af 2011, før de sidenhen fjernede omkring fire gange så meget.

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs