FinansWatch

Storbank overvejer konkurs af datterselskab

Bank of America er tynget af dårlige resultater i Countrywide Financial og overvejer derfor at lade selskabet gå konkurs.

Countrywide Financials blev overtaget af Bank of America i 2008 og står for en meget stor andel af de tab på boliglån, der nørmer sig 150 mia. kr. for banken. Det skriver nyhedstjenesten Bloomberg, der har talt med fire unavngivne kilder tæt på processen.

Countrywide var en stor spiller inden for det skandaleramte subprime-lån og havde landets største andel af boliglån i 2008. Det har siden været kraftigt tabsgivende, og ifølge Bloomberg skal selskabet ikke påføre mange flere tab til Bank of America, før banken hælder mod at lade Countrywide gå konkurs.

Det er en mulighed, fordi Countrywide forblev et selstændigt selskab tilbage i 2008. Ifølge analytikere holder Bank of America foreløbigt dog liv i Countrywide, da en konkursbegæring kan sætte gang i spekulationer om bankens vilje til at understøtte andre kriseramt afdelinger. En sådan tvivl vil kunne skabe både bankens rating og muligheder på fundingmarkederne.

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs